Namngivnings-konventioner


Introduktion till GitHub


Idag ska vi utforska en spännande värld av kod, samarbete och innovation - vi ska prata om GitHub! Tänk på GitHub som ett magiskt bibliotek där människor från hela världen kan spara, dela och arbeta tillsammans på olika kodprojekt. Det är som en superkraft för programmerare!
 

Vad är GitHub?

GitHub är en webbplattform där du kan lagra din kod i något som kallas för "repositorier" eller "repo" i kortform. Tänk på ett repo som en mapp på din dator, men den här mappen är supercool eftersom den kan spara alla ändringar du gör. Så om du råkar göra något fel, kan du enkelt hoppa tillbaka i tiden och återställa koden till hur den såg ut innan.
 

Hur fungerar det?

Skapa ett konto: Först behöver du ett GitHub-konto, precis som du skulle skapa ett konto på någon social medieplattform.
Skapa ett repo: Sedan skapar du ett nytt repo för ditt projekt. Det är här din kod kommer att bo.
Commit: När du har gjort några ändringar i din kod och är nöjd med dem, gör du något som kallas för en "commit". Det är som att säga "Jag gillar det här och vill komma ihåg det".
Push: Efter en commit "pushar" du dina ändringar till GitHub. Det är som att ladda upp dina ändringar till det magiska biblioteket så att alla kan se dem.
Pull Requests: Om någon annan vill hjälpa till med ditt projekt kan de föreslå ändringar genom något som kallas "pull requests". Du kan titta på dessa förslag och bestämma om du vill inkludera dem i ditt projekt.

Varför använda GitHub?

Samarbete: GitHub gör det superlätt för flera personer att arbeta tillsammans på samma kod. Det är som att jobba på ett grupparbete där alla kan bidra med sin del.
Versionhantering: Kom ihåg det där med att hoppa tillbaka i tiden? GitHub håller reda på alla ändringar, så du kan se hur ditt projekt har utvecklats över tid.
Portfölj: GitHub kan också fungera som en portfölj för dina projekt. Det är ett fantastiskt sätt att visa upp ditt arbete för framtida arbetsgivare eller vänner.



Den här sidan designades av 21C: