Namngivnings-konventioner


Kom igång med GitHub


Välkommen till din allra första uppgift i GitHub-äventyret! Idag ska du ta dina första steg in i världen av kodning och samarbete genom att skapa ditt eget GitHub-konto och ditt första repository. Följ stegen nedan för att komma igång.
 

Del 1: Skapa ett GitHub-konto

 
Besök GitHub: Gå till GitHub i din webbläsare.
 
Registrera dig: Klicka på knappen "Sign up" (Registrera dig) högst upp till höger på sidan.
 
Ange dina uppgifter: Fyll i din e-postadress, välj ett användarnamn och lösenord. Användarnamnet bör vara unikt och reflektera dig eller ditt arbete.
 
Verifiera konto: Följ instruktionerna för att verifiera ditt konto, vilket kan inkludera en e-postverifiering eller en captcha för att bevisa att du inte är en robot.
 
Välkommen ombord: Efter verifiering kommer du att guidas genom en välkomstprocess där du kan välja lite inställningar. Du kan välja de grundläggande alternativen för nu.
 

Del 2: Skapa ditt första repository

 
 
Dashboard: När du är inloggad kommer du till din GitHub-dashboard. Här ser du en översikt över din aktivitet när du börjar använda GitHub mer.
Nytt repository: Klicka på den gröna knappen som säger "New" eller "Nytt repository" (ofta hittar du den på din dashboard eller under fliken "Repositories").
 
 
Repository-inställningar:
Repository name: Ge ditt repository ett namn. Det kan vara något relaterat till det du planerar att arbeta med, till exempel "mitt-forsta-repo".
 
Beskrivning (valfritt): Här kan du lägga till en kort beskrivning av ditt repository. Detta steg är valfritt men hjälper andra att förstå syftet med ditt repo.
 
Synlighet: Välj om ditt repository ska vara publikt (alla kan se det) eller privat (endast personer du bjuder in kan se det).
Initialize this repository with: Det är en bra idé att markera rutan för att lägga till en README-fil. En README är ett dokument som introducerar och förklarar ditt projekt för andra.
 
Skapa repository: Klicka på knappen "Create repository".
 
Grattis! Du har nu skapat ditt första GitHub-repository och är redo att börja utforska mer av vad GitHub har att erbjuda. Ta dig tid att utforska ditt nya repo, kolla in flikarna "Issues", "Pull Requests" och "Actions" för att se vad mer du kan göra.
 

Uppgift:

 
Skapa en enkel fil i ditt nya repo. Detta kan du göra direkt på GitHub genom att klicka på "Add file" > "Create new file". Ge filen namnet "hello_world.txt" och skriv något enkelt i den, som "Hello, GitHub!".
När du är klar, scrolla ner till botten av sidan där du hittar en sektion för att "commit" din nya fil. I textrutan för "Commit changes" kan du skriva en kort beskrivning av vad du gjort, t.ex. "Lade till min första fil".
Klicka på "Commit new file" och du är klar!
Du lägger en länk till  ditt repository här när du skapat det
 
 



Den här sidan designades av 21C: