OOP C#


Algoritmer i praktiska scenarier


Uppgiftsbeskrivning

Ni ska utveckla en del av ett program som följer schackpartier online. Programmet tar emot information från en server via textsträngar. En specifik textsträng som börjar med "<12>" indikerar att ett parti schack pågår, och denna sträng innehåller också ett unikt id-nummer för varje parti.
 

Huvudmål:

Följa partier: Skapa en loop som kontinuerligt läser serverns meddelanden och identifierar strängar som indikerar ett pågående schackparti.

 
 

Uppdatera brädet: När ett nytt drag utförs i något av de pågående partierna, ska programmet uppdatera schackbrädet för det partiet.

 

Hantera avslutade partier: När ett parti avslutas (markerat med en speciell flagga i serverns meddelande), ska programmet kunna uppdatera brädet för att visa ett annat pågående parti, även om inga nya drag har skett i det partiet. Detta är dagens uppgift. Ni får jobba i grupp och vi tar upp några lösningsförslag under lektionen

 

Här är f.ö. indatasträngen som inte innehåller flaggan för avslutat parti:"<12> rnbqkb-r pppppppp -----n-- -------- ----P--- -------- PPPPKPPP RNBQ-BNR B -1 0 0 1 1 0 7 Newton Einstein 1 2 12 39 39 119 122 2 K/e1-e2 (0:06) Ke2 0" 
 
Fråga: varför är inte denna information viktig för att kunna lösa uppgiften?



Den här sidan designades av 21C: